اتاق گفتگو
دسته بندی موضوعی
● تمام گفتگوها  ● کنکور کارشناسی طراحی صنعتی
● کنکور کارشناسی ارشد طراحی صنعتی ● المپیاد طراحی صنعتی
● اخبار فوری ● دانشگاه های ایران
● دانشگاه های جهان ● لینک ها و مطالب جالب
● پیشنهاد، انتقاد، مسائل مربوط به سایت ● گپ دوستانه و شخصی
● درخواست کمک و نیازمندی ها ● بدون دسته بندی
برای مشارکت در گفتگوها وارد شوید / ثبت نام کنید
   می پسندم 0
نمی پسندم 0
قابل توجه دوستان شرکت کننده در کنکور ارشد ط ص:
---------------------------------------------------------
هرچند از نظر من، صنعت چاپ، جزئی انفکاک ناپذیر از طراحی صنعتی است، لیکن متاسفانه به دلیل عدم وجود مطالب لازمه در دروس جاری دانشگاه ها، و طرح سوالات مربوط به صنعت چاپ در دفترچه کنکور سال گذشته، مختصراً به مثال هایی از محصولات مختلف بر اساس شیوه های چاپ به کار رفته بر روی آنها اشاره می نمایم.
در صورت وجود سوالات احتمالی در این زمینه، نام محصول مورد نظر را در sub-post همین مطلب درج نمایید:
مریم یزدانیان:
20:01   |   1389/10/19  
کتاب بسته بندی تالیف شما کمک زیادی به من در این زمینه کرد.... و البته از نظر چاپ عالی بود..بسیار ممنون
 
می پسندم 0
    
نمی پسندم 0
مریم یزدانیان:
20:06   |   1389/10/19  
اما در مورد برش و شیوه های تولید در بسته بندی ممکنه مرجعی رو ذکر کنید؟
 
می پسندم 0
    
نمی پسندم 0
اردشیر حکیمی:
18:04   |   1389/10/20  
شیوه های تولید بسته بندی، همان شیوه های تولید متداول در ط ص است؛ به غیر از برخی دستگاه ها و تجهیزات، که هریک فرایندهای تکمیلی مانند شمارش، چسب زنی، لیبل زنی، پوشالگیری، صحافی، شیرینکینگ، پاکت سازی و غیره را انجام می دهند که عمدتاً مکانیزم های بسیار ساده ای دارند.
از بین شیوه های مختلف تولید فعلی، بیش از همه بسته بندی های مقوایی (که تقریبا همان اصول ورقکاری فلزی را دارند)، Blow molding برای ظروف PET و Vacuum forming برای ظروف یکبار مصرف و ورقکاری قوطی های فلزی متداول ترند که البته طراحی باید متناسب با امکانات داخلی انجام شود. مثلا اگر شما بخواهید یک بطری پت داشته باشید که وسط آن سوراخ است دستگاههای Blow molding موجود در ایران نمی توانند این میزان فشار را تولید کنند در حالی که در آلمان می توان این کار را انجام داد. یا مثلا در بحث قالب سازی، قیمت قالب از چند ده هزار تومان تا چند صد میلیون تومان متفاوت است و "این ها چیزهایی است که معمولا مشتری نمی فهمد ولی متاسفانه، فکر می کند که چون فرنگ رفته است و سوپر مارکت های آنجا را دیده است، می فهمد!!".
در واقع، نه طراحی کار سختی است و نه تولید، سخت این است که معمولا بخشی از چرخه تولید را افرادی تشکیل می دهند که نمی دانند، و نمی دانند که نمی دانند.
در مورد برش، پس از طراحی حجم، گسترده آن ترسیم شده و طبق فایل اتوکد یا هر فایل وکتور دیگری، قالب تیغ تهیه می شود که حداکثرسه وظیفه دارد: 1. برش 2. نیم برش(که تیغه برش اندکی کوتاهتر است. مثلا برچسب هایی که دور خودشان برش خورده ولی از هم جدا نشده اند 3.خط تا (که همان تیغه برش است ولی تیز نیست و در واقع کاغذ یا مقوا را در راستای یک خط له می کند که باید این خط در راستای الیاف مقوا باشد تا Skewness بسته بندی کاهش یابد.) در کل، اصلا چیز پیچیده ای نیست. در مورد برش یک کتاب خیلی خوب انگلیسی بود که هر چی فکر می کنم اسمش یادم نمی یاد.
 
می پسندم 0
    
نمی پسندم 0
مریم یزدانیان:
11:33   |   1389/10/21  
>ممنون از اطلاعات خوبی که دادین...
 
می پسندم 0
    
نمی پسندم 0

راه های ارتباطی:
اینستاگرام | کانال تلگرام | فیس بوک | تماس با ما