اتاق گفتگو
دسته بندی موضوعی
● تمام گفتگوها  ● کنکور کارشناسی طراحی صنعتی
● کنکور کارشناسی ارشد طراحی صنعتی ● المپیاد طراحی صنعتی
● اخبار فوری ● دانشگاه های ایران
● دانشگاه های جهان ● لینک ها و مطالب جالب
● پیشنهاد، انتقاد، مسائل مربوط به سایت ● گپ دوستانه و شخصی
● درخواست کمک و نیازمندی ها ● بدون دسته بندی
برای مشارکت در گفتگوها وارد شوید / ثبت نام کنید
   می پسندم 0
نمی پسندم 0
سلام
کسی چیزی در این باره میدونه تا کمکم کنه
اسم موادی که در فلزات به کار میره که بتونه درمقابل تغییر دمای آب حالت انقباض
وانبساط به خود بگیره چیه؟
[بی نام] :
04:42   |   1390/6/6  
منظورم همینه وقتی در یکی از لوله ها افت فشار رخ بده دمای آب هم تغییر میکنه برای همین منظور برای انتهای دومیله از فلزی که قابلیت انبساط وانقباض داشته باشه تا بتونه دمارو به تعادل برسونه یعنی همون دمایی که از قبل براش تعیین کردیم
 
می پسندم 0
    
نمی پسندم 0
صالح برادران امینی:
05:46   |   1390/6/6  
شما 3 عامل مرتبط دارین در ترمودینامیک که P و V و T هستن شما می خواهید فشار و دما ثابت باشن و این کار رو با تغییر حجم انجام بدین. تا اینجاش مسئله از نظر علمی درست تعریف شده، اما اصرارتون به تغییر شکل لوله مخصوصا از جنس فلز، به عنوان راه حل، کار رو مشکل کرده. در این راه حلتون مشکلاتی از قبیل دامنه مورد نیاز تغییر حجم (هیچ فلزی وجود نداره که مثل بادکنک از مقطع 0 تا 100 سانتیمتر مربع رو تغییر شکل بده به خصوص که در مسئله شما خود این ماده باید فشار رو ثابت نگه داره، یعنی همواره در اون محدوده تغییر شکل، باید نیروی ثابتی به صورت شعاعی به سیال وارد کنه)، سرعت تغییر حجم بر اساس تغییر فشار دینامیک، رسانایی گرمایی در فلز برای جبران کاهش فشار پیش از همدما شدن با دمای جدید (معمولا ثابت افزایش دما به ازای واحد حجم فلزات بسیار پائین تر از سیالاته و سریعتر دماشون تغییر می کنه) و... و... و...
در صنایع مختلف بسته به مقدار ریسک تغییرات دما و فشار سیال، تمهیدات مختلفی برای ثابت نگه داشتن فشار و دما در نظر گرفته می شه. معمول ترینشون که در دستگاههای تصفیه آب هم موجوده اینه که مصرف حداکثری صدک 90 رو مثلا محاسبه می کنند که سبب افت فشار در سیستم تصفیه می شه و به اون اندازه مخزن ذخیره تحت فشار در نظر می گیرند. وقتی مصرف کننده شروع به استفاده می کنه، این مخزن سبب می شه که افت فشار تا مدت زیادی و در صورت نیاز و طراحی متناسب (استفاده از پمپهای دور متغیر که بر حسب مقدار مصرف، دبی متغیر می تونن بدهند.) همیشه افت فشار مصرف رو جبران کنه. به این ترتیب بدون تغییر حجم لوله فقط با جبران افت فشار، دمای اولیه آب تغییری نمی کنه.
 
می پسندم 0
    
نمی پسندم 0
علی شیخ پور قاسمی نیا:
12:48   |   1390/6/7  
بهترین راه همین جبران کننده فشار هست که آقا صالح گفتند. اگر بخواین به عنوان قطعه مجزا دنبالش باشید اسمش میشه "آکومولاتور".
.
صالح: آب به دلیل اینکه تراکم پذیر نیست، نمیشه واحد حجمش رو دستکاری کرد (به عبارت دیگه نمیشه چگالیش رو عوض کرد). برقراری ارتباط بین P و V و T برای سیالات تراکم پذیر از جمله گازهاست و لذا اگر از مخزن جبران کننده استفاده نکرده باشیم در صورت افت فشار نمیشه دبی رو جبران کرد.
 
می پسندم 0
    
نمی پسندم 0
صالح برادران امینی:
15:20   |   1390/6/7  
علی آقا شاید من اشتباه می کنم ولی رابطه P.V/T در تغییر حالت گازهای تراکم پذیر در یک سیستم با مقدار ماده ثابت برقراره، ولی کلا عوامل P و T و V با هم رابطه متغیر در مایعات و حتی جامدات دارند که تغییراتشون هر چند اندک اما ارتباطشون مشخصه.
http://www.engineeringtoolbox.com/water-thermal-prop...
در ضمن اینجا که قضیه لوله حامل هست و نه یک سیستم بسته، از لحاظ تئوری احتمال داره غشای کشسانی مانند بادکنک نیرویی همیشگی در واحد سطحش اعمال کنه به سیالی که تراکم ناپذیره و در افت فشار با تغییر حجم خودش، تا زمان تغییر حجم، فشار رو ثابت نگه داره. این حالت به این خاطر امکان پذیره که سیال داره در این تغییر حجم جابجا می شه نه متراکم.
پمپ های پره ای و... هم که با سیالات غیر قابل تراکم کار می کنن تغییر فشار رو با کاهش حجم انجام می دن دیگه، درسته؟
 
می پسندم 0
    
نمی پسندم 0

راه های ارتباطی:
اینستاگرام | کانال تلگرام | فیس بوک | تماس با ما