نام مصطفی میرفندرسکی در بین هنرمندان و طراحان و دانشجویان، یادآور استادی متخصص، محبوب، نامدار، اخلاقمدار و مهربان در رشته طراحی صنعتی است. مصطفی میرفندرسکی متولد 1334، فارغ التحصیل دبیرستان البرز و از نخستین فارغ التحصیلان رشته طراحی صنعتی در ایران بود.
مصطفی میرفندرسکی برادرزادهی معمار شهیر ایرانی، محمد امین میرفندرسکی بود. در سال 1347 که محمد امین میرفندرسکی، به ریاست دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران منصوب شد، نظام قدیمی آموزش هنر، طراحی و معماری را که از سال 1319 تا 1347 ادامه داشت، متحول کرد و سیستم آموزشی جدیدی را بنیان گذاشت. یکی از پیشنهادهای وی شکل گیری رشته هنرهای تجسمی با چهار رشته نقاشی، گرافیک، مجسمه سازی و طراحی صنعتی بود. مصطفی میرفندرسکی نیز در همان دوران وارد دانشگاه شد و از نخستین فارغ التحصیلان رشته طراحی صنعتی و پس از آن از قدیمی ترین و سرشناس ترین اساتید این رشته در ایران بود.
نگاه مصطفی میرفندرسکی به طراحی صنعتی همواره با رویکرد طراحی سبز و دوری از ماشینی شدن طراحی صنعتی بود. در مصاحبه ها و مقالات و فعالیت های خود همواره به این رویکرد پایبند بود. وی به نمایندگی از سازمان ملل متحد، پروژه های محیط زیستی در حوزه دیزاین را مدیریت میکرد که هدف آن حفظ منابع طبیعی از طریق دیزاین و اشتغال زایی برای مناطق روستایی بود.
استاد میرفندرسکی در 23 آذرماه 1403 در حالی که یک روز قبل در جشن نودمین سالگرد تأسیس دانشکده هنرهای زیبا در میان شاگردان و دوستداران حضور یافته بود، چشم از دنیا فرو بست.
برخی از سوابق:
مصاحبه مصطفی میرفندرسکی با دیزاین گپ:
مصاحبه با معماری تی وی:
راه های ارتباطی: اینستاگرام | کانال تلگرام | فیس بوک | تماس با ما |