ارسال کننده: نصیبه سلطانی
تاریخ: 1389/08/14
تعداد بازديد : 4936

آمار بالای تصادفات جاده ای و نقش به سزای خطای انسانی در آنها، خودروسازان را به ساخت خودروهایی تشویق کرده که در شرایط حساس و پیچیده، فرمان را از دست انسان گرفته و به هدایت خودکار خواهند سپرد.

نیک فلمینگ، طراح سیستم های امنیتی خودرو می گوید: "باب میان پارکینگ هتل ایستاده بود، جایی در مسیر حرکت اتومبیل و چندمتری بیشتر با من فاصله نداشت. فرصت چندانی نداشتم و به جای ترمز، با قدرت پا را روی پدال گاز فشار دادم. صدای بیپ بیپ هشدار دهنده ای به گوش می رسید، چراغ های خطر روشن شدند، ترمز خودکار عمل کرد و ماشین درست جلوی یک جفت کفش کتانی کوچک از حرکت ایستاد."

باب که ماکت یک کودک است، باعث شد اولین رانندگی با اتومبیل مجهز به سیستم تشخیص برخورد قریب الوقوع با عابران پیاده را تجربه کنم. این سیستم که آزمون های پایانی را از سر می گذراند، از اواسط اردیبهشت ماه امسال توسط شرکت سوئدی ولوو، در مدل جدید S60 وارد بازار خواهد شد.

امنیت خودرو

این سیستم از حس گرهای پیشرفته ای ساخته شده که ترکیبی از دوربین ها، رادار و پرتوهای لیزر هستند. نسل های قدیمی تر این حس گرها دارند برای تشخیص فاصله اتومبیل از خودرو پیش رو و کاهش سرعت آن در صورت لزوم به کار گرفته می شوند و فناوری ساخت آنها با فناوری سیستم های توقف در محل پارک نیمه خودکار نیز مشابه است.

جوناس اکمارک، محقق شرکت ولوو می گوید: "در حال حاضر وارد دورانی شده ایم که در آن رانندگان به اطلاعات لحظه ای در مورد آب و هوا، تصادف های احتمالی و شرایط ترافیکی بزرگراه ها دسترسی دارند. ما با استفاده از این سیستم کارآیی سوخت اتومبیل را بهبود می دهیم و امکان رانندگی کم تنش تری را برای راننده و سرنشینان اتومبیل فراهم می کنیم. هدف بلندمدت ما هم رسیدن به سیستمی است که در آن دیگر تصادف جایی نداشته باشد."

آلن تاوب، قائم مقام بخش تحقیق و توسعه جنرال موتور می گوید: "ما در نهایت اتومبیل هایی خواهیم داشت که رانندگی می کنند تا امکان اشتباه را از بشر جایزالخطا بگیرند. فکر می کنم تا سال 2015 شاهد انواع نیمه خودکار این اتومبیل ها در بزرگراه ها باشیم. آنها به خوبی می توانند از عهده رانندگی در بزرگراه ها بربیایند، اما عبور از تقاطع ها یا خیابان های کوچک شلوغ باز هم به عهده راننده خواهد بود. احتمالا اتومبیل های تمام خودکار حدود 10 سال دیگر وارد بازار خواهند شد و دیگر نیازی به هدایت توسط راننده وجود نخواهد داشت".

تصادفات جاده ای در قاره اروپا و ایالات متحده سالانه بیش از 76 هزار قربانی می گیرد که در 90 درصد موارد خطای انسانی هم دخیل است. سیستم SRIS سرنام «سیستم اطلاعات جاده ای متغیر» از سال 2008 به صورت آزمایشی در سوئد و با نصب کامپیوترها و حس گرهای گوناگون در 100 خودرو به اجرا درآمده است. در این سیستم بر خلاف سیستم تهیه شده توسط ولوو، تمامی خودروها هر 5 دقیقه یک بار اطلاعات جمع آوری شده از تعداد ترمزها، دید در مه، استفاده از شیشه پاک کن در شیشه جلو و و سیستم های ثابت الکترونیک را همراه با تغییرات آب وهوا به بانک مرکزی داده ها ارسال خواهند کرد.

بررسی ها نشان می دهند این سیستم می تواند تصویر روشن تری از شرایط جاده برای رانندگان فراهم کند، امکان رانندگی ایمن تری به آنها بدهد و حتی از تعداد کشته شدگان نیز بکاهد.

به دلیل حمایت های دولت ژاپن از برنامه های کنترل ترافیک، در این کشور دارد سیستم ترافیکی پیچیده تری به اجرا در می آید. در واقع شبکه ای متشکل از پرتوهای زیرقرمز، مایکروویو و فرستنده های رادیویی که در کنار جاده ها تعبیه شده است، اطلاعاتی در مورد تقاطع ها، تعمیرات جاده ای، تصادفات، آب و هوا، محدویت های اعمال شده برای سرعت و وجود یا عدم وجود محل توقف را به حدود 2 میلیون خودرو مخابره خواهد کرد.

در ماه های آتی، 20 تقاطع اصلی در شهرهای توکیو و کاناگاوا به دوربین و حس گرهایی مجهز خواهند شد که با اتصال به شبکه فعلی، مواردی مانند ادغام چندین مسیر ورودی به یک خیابان یا ترافیک تقاطع ها را به رانندگان اطلاع خواهند داد. سیستم جدیدتری که بعدا مورد استفاده قرار خواهد گرفت اطلاعاتی از چراغ های راهنما، توقف ها، حتی جمعیت عابران پیاده و دوچرخه سواران را در تمامی تقاطع های اصلی در اختیار رانندگان قرار خواهد داد. این سیستم اواسط سال 2011 میلادی آغاز به کار خواهد کرد.

امنیت خودرو

امنیت برای همه اتومبیل ها:
در اروپا و ایالات متحده، راه حلی آسان تر و کم هزینه تر پیش بینی شده است. ارتباط مستقیم خودروها به وسیله سیستم رابط بی سیم و شبکه ای که بتواند اطلاعاتی مانند شرایط جاده، آب و هوا و تصادفات را به اشتراک بگذارد.

شناخته شده ترین این سیستم ها حاصل همکاری هفت خودروساز اروپایی و دانشگاه ها است که از کاروانی شامل هشت اتومبیل تشکیل شده که توسط یک اتومبیل رهبر با راننده ای حرفه ای هدایت خواهند شد و برای سفرهای طولانی بسیار مناسب است.

رانندگان می توانند جایی در این کاروان رزرو کنند و در حالی که اتومبیل آنها توسط نرم افزار تعبیه شده در اتومبیل راهنما و سیستم بی سیم هدایت می شود، به مطالعه، استراحت و یا تماشای مناظر بپردازند. در این روش علاوه بر اینکه احتمال تصادف تقریبا از بین می رود، هر اتومبیل فضای جاده ای کمتری را اشغال خواهد کرد و به سوخت کمتری نیز نیاز خواهد داشت. هر زمان که لازم باشد، این ارتباط قطع می شود تا هر راننده به هدایت اتومبیل خود بپردازد و از کاروان جدا شود.

این سیستم در سال جاری به صورت آزمایشی در سوئد و سپس انگلستان به اجرا درخواهد آمد و در صورت موفقیت آمیز بودن اواخر سال آینده در جاده های اسپانیا نیز آغاز خواهد شد. اما پیش از آغاز این طرح باید کنسرسیوم SARTRE چگونگی ارتباط اتومبیل های عضو کاروان را با سایر اتومبیل های در حال حرکت در جاده مشخص کند و شکل سبقت گرفتن هر اتومبیل از اتومبیل های خارج از کاروان، بدون خروج از محدوده ارتباط بی سیم نیز بررسی شود.

طرح اتومبیل های تمام خودکار از اتومبیلی آزمایشی به نام «باس» اقتباس خواهد شد. این اتومبیل روباتیک استثنایی که توسط تیمی از دانشجویان مهندسی دانشگاه کارنگی ملون در پیتسبرگ، پنسیلوانیا و حمایت جنرال موتور ساخته شده، برنده جایزه 2 میلیون دلاری دارپا بوده است.

«باس» با استفاده از حس گرهای لیزر، دوربین ها، رادار و سیستم جی.پی.اس اطلاعات لحظه ای را از محیط دریافت می کند و با کمک الگوها و قوانین رانندگی بهترین مسیر و موقعیت را تعیین خواهد کرد. این اتومبیل از تجهیزاتی به اندازه ده کامپیوتر خانگی برای این حرکت بی نقص استفاده می کند.

برای استفاده از این سیستم روباتیک در اتومبیل های آینده باید آن را به مراتب ساده تر و کم هزینه تر کرد و امکانی هم برای تبدیل بخش های خودکار و هدایت انسانی به یکدیگر در آن در نظر گرفت، چیزی که «باس» برای حرکت به آن نیازی نداشته است.

منبع: http://www.autoblog.com/2009/10/09/video-next-gen-volvo-s60-takes-active-safety-to-next-level-with
ترجمه: محبوبه عمیدی

تهیه شده در: https://www.newdesign.ir/content/?id=764&rnd=8587

نظر بازديدکنندگان (1)


مطالب مرتبط:
راه های ارتباطی:
اینستاگرام | کانال تلگرام | فیس بوک | تماس با ما